Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Overlast

Overlast bestaat in vele vormen, is niet altijd meetbaar en het wordt door iedereen anders ervaren. Als uw buren luidruchtig zijn en u houdt van rust, dan hebt u voor uw gevoel al gauw een conflict. Het dichtslaan van deuren of het horen van de tv van de buren tijdens het lezen van een boek kan al irriteren. Of die tuin, waar zoveel onkruid in zit. Terwijl u zelf zo uw best doet om alles netjes te houden. Het lijkt soms wel alsof de buren helemaal geen rekening met anderen houden. Dan voelt het al gauw persoonlijk en is de gedachte “kunnen ze dan nooit een keer rekening met mij houden?” helemaal niet gek. Maar het hoeft natuurlijk niet zo bewust of persoonlijk te zijn. En bovendien is het vaak te voorkomen, als er maar even met elkaar over gepraat wordt.

Dus, wat kunt u doen als u overlast ervaart?

  1. Direct in gesprek gaan. Dat werkt eigenlijk het beste. U wilt laten weten dat u ergens (over)last van ondervindt. En u wilt graag dat uw buurman of buurvrouw iets verandert. Bel even aan, vraag of het gelegen komt en geef zo feitelijk mogelijk aan waar u mee zit.
  2. Wacht niet te lang met het gesprek en voorkom dat irritaties te ver oplopen. Bent u boos of emotioneel? Wacht dan even met aanbellen. Zo voorkomt u dat u misschien iets zegt waar u later spijt van heeft.
  3. Maak in goed gesprek duidelijke afspraken met elkaar. Ga eventueel na of er meerdere buren dezelfde overlast als u ervaren. Zo kunt u waarschijnlijk eerder samen tot oplossing komen. Houd elkaar aan de afspraken die u samen gemaakt heeft als de overlast zich herhaald.

Ernstige overlast of een bedreigende, onveilige situatie meldt u direct bij de Politie via 0900 8844.

Wilt u meer weten of overlast bij ons melden?
Maak hieronder uw keuze om welke soort overlast het gaat.