Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Woningcorporaties hebben jaarlijks de mogelijkheid om de huren te verhogen. Van Woningstichting Tubbergen ontvangen huurders jaarlijks een voorstel huurverhoging in april, met 1 juli als ingangsdatum.

 

 

 

In 2021 geen huurverhoging, uw huur blijft gelijk
Dit jaar heeft de overheid vanwege de coronapandemie besloten om in 2021 geen huurverhoging toe te staan op sociale huurwoningen. Omdat er geen huurverhoging zal plaatsvinden, hebben huurders geen voorstel huurverhoging van ons ontvangen. Dit geldt bij Woningstichting Tubbergen ook voor vrije sector woningen, garages en parkeerplaatsen. Een huurverhoging vanuit woningverbetering wordt wel doorberekend. In de maand mei zullen we dit per brief bevestigen aan onze huurders.

Eenmalige huurverlaging
De overheid heeft vanwege de coronapandemie ook bepaald dat huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en (te) hoge huurprijs recht hebben op een eenmalige huurverlaging. Via een uitwisseling met de Belastingdienst hebben huurders die volgens deze voorwaarden recht hebben op een eenmalige huurverlaging bericht van ons ontvangen.
Hebt u geen bericht ontvangen en denkt u in aanmerking te komen? Kijk dan naar de voorwaarden. U leest hier ook hoe u, als u aan de voorwaarden voldoet, zelf een eenmalige huurverlaging bij ons kunt aanvragen.

Vragen
Hebt u vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan gerust contact met ons op. Ons kantoor is op dit moment nog gesloten vanwege de coronapandemie. Wij zijn bereikbaar via onze website, per email en telefonisch.