Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Langeveen en Harbrinkhoek buitenasbest vrij!

De overheid heeft woningeigenaren opgedragen om asbest dat bloot wordt gesteld aan de buitenlucht voor 2028 te verwijderen.Woningstichting Tubbergen heeft duurzaamheid en milieu hoog in het vaandel
 staan en is daarom begonnen met het inventariseren van buitenasbest zodat wij ruim voor 2028 buitenasbest vrij zijn. Wij hebben dorp voor dorp al het asbest in kaart gebracht en een plan geschreven zodat wij ruim voor 2028 aan de door de overheid opgelegde regels omtrent het asbest voldoen.

Wij zien veelal buitenasbest dat door de huurder zelf is aangebracht of wat is overgenomen van de vorige bewoners. Om de bewoner te stimuleren het asbest te verwijderen heeft Woningstichting Tubbergen een zeer coulant voorstel opgesteld om ook het asbest van de huurders te saneren. Vervolgens geven wij ook het aanbod om het dak opnieuw dicht te leggen met nieuwe asbestvrije golfplaten óf het gehele schuurtje te slopen. De meeste huurders maken dan ook graag gebruik van ons voorstel zodat onze huurders zelf ontzorgt worden.

Vorig jaar hebben we onze woningen in de dorpen Albergen, Geesteren en Vasse buitenasbest vrij kunnen maken. De dorpen Reutum, Manderveen, Fleringen en Mariaparochie zijn al asbestvrij.  Deze week hebben we onze start gemaakt in Langeveen en Harbrinkhoek. Het dorp Tubbergen zal snel volgen zodat we na volgend jaar kunnen zeggen dat Woningstichting Tubbergen geen buitenasbest meer heeft bij haar woningen.