Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Wie is uw Beste Buur?
Dit jaar vindt in de gemeente Tubbergen voor de tweede keer de Beste Buur Bokaal plaats. De Beste Buur Bokaal is bedoelt om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken; mensen die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op de Nationale Burendag: zaterdag 24 september.

 

Nomineren
Inwoners van de gemeente Tubbergen kunnen tot uiterlijk 15 augustus een buurman of buurvrouw voordragen via de website https://www.bestebuurbokaal.nl/tubbergen/

Natuurlijk mag u ook iemand voordragen die verderop woont, maar veel betekent voor de buurt / wijk. Vergeet niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury gebruikt deze toelichtingen om de winnaar te bepalen. Vertegenwoordigers van de huurdersvereniging, een medewerker van SWTD, de wethouder en een medewerker van Woningstichting Tubbergen zitten in de jury en kijken uit naar mooie voorbeelden van noaberschap in de gemeente Tubbergen. Dit zijn ook de initiatiefnemers van de Beste Buur Bokaal in onze gemeente. Ze erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat, wat bijdraagt aan langer thuis kunnen wonen, minder eenzaamheid en meer woongeluk. Mensen die zich hiervoor inzetten verdienen waardering. Alle Twentse gemeenten en woningcorporaties doen mee aan dit initiatief. In elke gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. Elke winnaar ontvangt een mooie prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet.
Geef dus snel uw ‘Beste Buur’ op.