Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Op zaterdag 25 september was het Burendag. In Tubbergen is
’s middags voor de eerste keer de Beste Buur Bokaal uitgereikt. Tubbergenaren konden hun buurvrouw of buurman nomineren voor deze bokaal. In totaal waren er 9 genomineerden. Een jury, bestaande uit Hilde Berning (wethouder), Nicolet Plegt (SWTD), Johan Luhen (Huurdersvereniging Tubbergen) en Hanneke de Rijter (Woningstichting Tubbergen) heeft de nominaties besproken. Alle genomineerden zijn Tubbergenaren die de titel Beste Buur zonder meer verdienen. Echter, er kan er maar één de winnaar zijn van de Beste Buur Bokaal.

Ria van der Aa uit Vasse was die gelukkige winnares. Zij is genomineerd door haar buurvrouw Danielle oude Luttikhuis. Danielle heeft te kampen met zware lichamelijke beperkingen en kon helaas niet aanwezig zijn. Ria staat volgens Danielle altijd voor haar klaar. Zij noemt Ria een “buurvrouw uit duizenden”. 

Ria ontving de bokaal uit handen van Hilde Berning.
De prachtige bokaal is gemaakt door de lokale kunstenares Ellen Kleine Schaars.

De tweede en derde plaats waren voor de genomineerden Wendy Maathuis en Gilbert Leemhuis. Ook zij leveren een grote bijdrage aan het prettig samenleven in hun buurt en ontvingen een boeket bloemen en een cadeautje. De overige genomineerden ontvingen een boeket bloemen op hun huisadres, als waardering voor hun bovengemiddelde inzet.

De Beste Buurverkiezing in Tubbergen is een initiatief van Woningstichting Tubbergen. Hanneke de Rijter van de woningstichting vertelt :”De Beste Buur Bokaal wordt in steeds meer Twentse gemeenten uitgereikt. Wij vonden dat Tubbergen, waar zo veel nadruk ligt op noaberschop, hierbij niet kon ontbreken. Gelukkig waren de Gemeente, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en de Huurdersvereniging Tubbergen dit met ons eens. Fijn wonen in de buurt wordt voor een groot deel bepaald door de mensen die er wonen en de saamhorigheid die je ervaart, ook als het even niet zo goed met je gaat. Juist in deze tijd vinden we het als samenwerkende partijen belangrijk om hier aandacht voor te vragen. Ieder mens heeft wel eens iemand nodig en dan ben je maar wat blij met zo’n Beste Buur!”.

Op de eerste foto van links naar rechts:
Gilbert Leemhuis, Ria van der Aa, Wendy Maathuis en wethouder Hilde Berning
Op de tweede foto:
Danielle Oude Luttikhuis en Ria van der Aa