Ga naar de inhoud
Hoe werkt WoningHuren.nl

Alle woningcorporaties actief in Twente bieden hun woningen op dezelfde website aan: www.WoningHuren.nl. Op deze manier zien woningzoekenden eenvoudig en snel al het beschikbare woningaanbod in de regio.

Na inschrijving, activatie van uw account en het invullen van uw inkomen, kunt u  reageren op woningen. Ook op woningen in andere steden en dorpen. Om een woning te huren, moet de huurprijs wel passen bij uw inkomen.

Vraag en antwoord
Hieronder ziet u een aantal vragen met antwoorden. Op de website van WoningHuren.nl vindt u ook veel vragen met antwoorden over hoe het werkt.

U schrijft u in op www.woninghuren.nl. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich inschrijven. Om u in te schrijven, heeft u een emailadres nodig. De inschrijfkosten zijn éénmalig € 25,-

Zorg dat u ingeschreven staat bij WoningHuren.nl. Dit regelt u op de website van WoningHuren.nl. U krijgt een account en daarmee reageert u op de woningen.

Een inschrijving is een jaar geldig. Ieder jaar ontvangt u een mail met de vraag of u ingeschreven wilt blijven staan. Door zelf actief aan te geven dat u ingeschreven wilt blijven, verlengen wij uw inschrijving gratis.

U betaalt eenmalig € 25 inschrijfkosten. De jaarlijkse verlenging is gratis.

Om te kunnen reageren op woningen is het van belang om uw inkomen in te vullen. Het gaat om het inkomen wat op de belastingaangifte staat. Zo vindt het systeem direct de woningen die bij u passen.

U kunt zich samen inschrijven wanneer u samen op zoek bent naar een woning. U kunt dan samen reageren op het woonaanbod met het gezamelijke inkomen. Bij het aangaan van het huurcontract wordt de medeaanvrager uw medehuurder.

Ja, dat kan. Bij WoningHuren.nl vindt u alle beschikbare huurwoningen van 13 woningcorporaties in de Achterhoek en Twente.

U wordt uitgeschreven als u een woning gaat huren. U krijgt per mail een bevestiging van de uitschrijving. U kunt zich uiteraard direct weer inschrijven. U betaalt dan wel opnieuw inschrijfkosten van € 25.

Er komt dagelijks nieuw aanbod op WoningHuren.nl. Met tipberichten blijft u op de hoogte van woningaanbod dat past bij uw wensen. Stel de tipberichten in via uw account. Komt er een passende woning op de website, dan ontvangt u automatisch bericht. Wilt u dit niet, dan is het advies om 1 keer in de 3 dagen op de website te kijken.

Dit ligt aan verschillende aspecten waaronder: Waar u wilt wonen, hoe vaak u reageert op een woning, uw inkomen, uw huishoudsamenstelling, hoeveel mensen reageren er op een advertentie en de manier waarop een woning wordt toegewezen.

Er zijn verschillende inkomensgrenzen. Op WoningHuren.nl vindt u verschillende inkomenstabellen. Hierin ziet u met welk inkomen u op welke woningen (huurprijzen) kunt reageren. Dit verschilt per corporatie.