Ga naar de inhoud
Huur betalen

Rond de eerste dag van iedere maand betaalt u de huur. Dit doet u gemakkelijk met een automatische incasso. Het bedrag gaat dan iedere maand vanzelf van uw rekening af. Op die manier betaalt u altijd op tijd en het juiste bedrag. Liever geen automatische incasso? Dat kan in overleg. U maakt dan zelf iedere maand het huurbedrag aan ons over. Dit doet u voor of op de eerste dag van de maand.

Servicekosten
Uw huurbedrag bestaat meestal uit een aantal onderdelen:

  • Kale huur of nettohuur: Dit is het bedrag dat u betaalt voor het gebruik van de woning. De kale huur of nettohuur staat in uw huurcontract. Dit bedrag mogen wij jaarlijks aanpassen bij de jaarlijkse huurverhoging of na uitvoering van bepaalde werkzaamheden in de woning. De netto huur mag bij sociale huurwoningen niet hoger zijn dan de maximale huur. Bij vrije sector woningen mag dit wel. De kwaliteit, grootte en waar de woning staat bepalen de maximale huurprijs.
  • Servicekosten: dit zijn kosten die bovenop de kale huurprijs komen. U betaalt servicekosten voor diensten die wij voor u uitvoeren. Denk dan aan schoonmaakkosten, kosten voor onderhoud van (gemeenschappelijke) tuinen, glasbewassing/verlichting/verwarming. Meestal zijn deze kosten voor een heel gebouw afgesproken.