Ga naar de inhoud

15% van het woningbezit in ruim 1 jaar tijd verduurzaamd

In ruim 1 jaar tijd gaat Woningstichting Tubbergen 150 woningen verduurzamen. En waar nodig opwaarderen met nieuwe badkamers, toiletten of keukens. Het gaat om eengezinswoningen in  Albergen, Geesteren, Harbrinkhoek, Langeveen en Tubbergen.

Eerste woningen klaar
De eerste 6 woningen van de 150 zijn klaar. Het gaat om woningen aan de Roveniusstraat in Tubbergen. De oplevering werd gevierd met een poffertjesmoment voor de bewoners, omwonenden, medewerkers van de uitvoerende partijen en Woningstichting Tubbergen. Het was een mooi moment om stil te staan bij het afronden van de werkzaamheden. En ook om bewoners en omwonenden te bedanken voor hun medewerking en begrip. Bewoners en omwonenden hebben enige overlast (geluid, stof, verkeer in de straat) ervaren tijdens de uitvoering.

Isoleren, verduurzamen, opwaarderen
De 150 woningen krijgen volledige isolatie (dak en gevel), de beglazing wordt vervangen (HR++) en er komt een warmte terugwin ventilatiesysteem in de woning. Bewoners kiezen zelf of ze zonnepanelen en/of een warmtepomp willen. Zo ja, dan installeert Woningstichting Tubbergen deze. Woningen waarvan de badkamer, toilet en/of keuken verouderd zijn, worden vernieuwd.

De woningen
Het gaat bij dit project om de oudste eengezinswoningen (bouwjaar 1951-1980) met vaak het minst gunstige energielabel. Door deze woningen sterk te verbeteren, maakt de verhuurder de woningen duurzaam, geschikt voor de toekomst en vooral een stuk aangenamer voor de bewoners. De maatregelen verhogen het wooncomfort. Dit betekent dat woningen minder tochten, de warmte beter binnen blijft en woningen in de zomer juist wat koeler blijven. Bewoners gaan bovendien merken dat ze minder energie verbruiken.

Planning
De eerste woningen in Tubbergen zijn opgeleverd en op verschillende locaties wordt hard gewerkt aan de volgende woningen. De verwachting is dat alle 150 woningen eind dit jaar klaar zijn.

Samenwerking
De projectbegeleiding is in handen van Reimarkt in samenwerking met de projectleider van Woningstichting Tubbergen. Friso en Van Wijnen zijn de uitvoerende aannemers. Deze laatste is eind vorig jaar gestart met de eerste woningen aan de Roveniusstraat in Tubbergen. Friso is gestart met woningen in Harbrinkhoek en Albergen.