Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Huren, hoe werkt dat?

Inschrijven:
Om voor een woning in aanmerking te komen bij Woningstichting Tubbergen, is het nodig dat u zich inschrijft op mijnwstubbergen.nl. Online inschrijven is gratis. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om u in te schrijven via onze website dan kunt een afspraak maken voor een inschrijving bij ons op kantoor. De kosten hiervan bedragen € 15,00.  Nadat wij uw inschrijving hebben geactiveerd ontvangt u een bevestigingsmail en kunt u reageren op ons woningaanbod.

Woning zoeken:
Een vrijkomende woning wordt zo snel mogelijk gepubliceerd op onze website. Als u ingeschreven staat bij woningstichting Tubbergen, kunt u direct online reageren op ons woningaanbod. Kunt u niet online reageren, dan mag u ook reageren via telefoon, email of bij ons langskomen. In de advertentie kunnen eventuele voorwaarden vermeldt staan zoals leeftijd en/of sociale binding. Door op de woning te klikken krijgt u meer informatie over de woning. De woning wordt een week gepubliceerd op onze website en wordt daarna toegewezen aan de woningzoekende die voldoet aan de eventuele specifieke voorwaarden en met de langste inschrijfduur.

Toewijzing:
Woningcorporaties in de Nederland zijn wettelijk verplicht om woningen passend toe te wijzen. Dit houdt in dat wij kijken naar uw verzamelinkomen, de samenstelling van uw huishouden en de hoogte van de huur, om vast te stellen of u voor de woning in aanmerking komt.

Voor het vaststellen van uw inkomen vragen wij u (en uw eventuele partner)  een inkomensverklaring 2019 aan te vragen bij de belastingdienst. Via mijn belastingdienst  kunt u deze inkomensverklaring downloaden. Mocht u niet over internet beschikken dan kunt u deze verklaring aanvragen via de belasting telefoon (0800 0543). Het duurt dan enkele werkdagen voordat u deze verklaring ontvangt. Het inkomen van alle meeverhuizende volwassen personen (uitgesloten eigen kinderen) telt u bij elkaar op. Dit is het verzamelinkomen.

In 2021 verhuren wij alleen woningen aan mensen met een verzamelinkomen van maximaal € 40.024,-. In de praktijk is een enkele uitzondering mogelijk. Uw huishoudsamenstelling bepaalt mede de hoogte van de huur. Wij vinden het belangrijk dat wij u een woning verhuren die voor u betaalbaar is. Het kan dus zijn dat wij na het bepalen van uw verzamelinkomen de huurprijs aanpassen.