Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Contact |

Vrijkomende woningen staan op mijnwstubbergen
Wij adverteren onze vrijkomende woningen niet op deze website, maar op mijnwstubbergen.  Dit is een aparte website waar u zich kunt inschrijven en na inschrijven kunt reageren op ons woningaanbod.

Schrijf u in als u een woning wil huren
Wilt u kans maken op een huurwoning van woningstichting Tubbergen? Dan moet u zich inschrijven. Ook als u op een later moment een woning wilt gaan huren, kunt u zich hier alvast inschrijven. Zonder inschrijving kunt u niet reageren op onze woningen. Online inschrijven is gratis.

Wij wijzen toe op inschrijfduur
Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op een woning toewijzing. Het is dus verstandig om u zo snel en zo vroeg mogelijk in te schrijven. In een klein aantal gevallen geldt er een voorrangsregel voor leeftijd of sociale binding. Lees hieronder de brochure  "toelichting inschrijving en toewijzing" voor meer informatie.

Pas als u kandidaat bent voor een woning toetsen wij uw gegevens
Iedereen kan zich inschrijven en online inschrijven is gratis. Een inschrijving betekent niet automatisch dat u gegarandeerd een woning van ons krijgt toegewezen. Voor een woning huren gelden namelijk voorwaarden. Of u aan de voorwaarden voldoet kunnen wij pas toetsen op het moment dat u daadwerkelijk kandidaat bent voor een woning en een toewijzing hebt ontvangen. Woningstichting Tubbergen beslist uiteindelijk of u een huurovereenkomst aangeboden krijgt.

Regels voor toewijzing naar inkomen
Wij bepalen een deel van onze voorwaarden zelf, maar moeten ons vooral ook houden aan de regels van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid bepaalt onze doelgroep (personen of huishoudens waaraan wij onze woningen aan mogen verhuren) op inkomen. De belangrijkste doelgroep zijn huishoudens met een verzamelinkomen tot € 38.035,00 (prijspeil 2019). Al onze woningen verhuren wij als sociale huurwoning (huurprijs tot € 720,42). In principe wijzen wij daarom alleen woningen toe aan huishoudens met een verzamelinkomen tot € 38.035,00. De huurprijs die wij voor de woning vragen, past bij het inkomen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onderstaande "toelichting passend toewijzen".

U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanleveren van inkomensgegevens
Het aanleveren van inkomensgegevens is niet moeilijk, maar u moet het wel even doen. U vraagt uw inkomensverklaring op via de Belastingdienst. De inkomensverklaring is direct beschikbaar via de website van de Belastingdienst. U kunt de inkomensverklaring ook telefonisch aanvragen via de Belastingtelefoon op 0800-0543, maar dan kan het 5 werkdagen duren voordat u de inkomensverklaring thuis hebt.

Zonder inkomensverklaring van de Belastingdienst kunnen wij u geen woning toewijzen. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aan ons aanleveren van uw inkomensverklaring.

Wilt u meer weten over voorwaarden, regels en de gang van zaken van inschrijven en reageren?
Lees dan onderstaande informatie nog eens rustig door.

Hebt u nog vragen of wilt u liever persoonlijk contact?
Wij zijn elke werkdag tussen 8:30 uur en 12:00 uur bereikbaar. U kunt ons bellen op 0546 622 312. U bent natuurlijk ook welkom op ons kantoor aan de Waldeckstraat 1 in Tubbergen.